fredag 19 oktober 2012

Första halvlek för Comung

Inbjudande


Idag bjöd Comung in till öppet hus för att fira att deras projekt pågått i ett och ett halvt år och därmed klarat sig igenom första halvlek, med den äran kan tilläggas. Comung är en mötesplats dit ungdomar mellan 16-24 år som har svårt att hitta rätt utbildning eller jobb kan vända sig för guidning och stöd. På Comung finns arbetsmarknadskonsulenter, studie- och yrkesvägledare och arbetsförmedlare – allt under ett tak.
Inför andra halvlek kan konstateras att inte färre än 179 ungdomar har fått arbete eller utbildning genom projektet. Ungdomar som inte skulle ha fått den möjligheten, åtminstone inte så snabbt, utan den vägledning och set kontaktnät som de kom i kontakt med på Comung.
Det handlar inte bara om siffror – även om resultaten givetvis är viktiga för oss beslutsfattare. Det handlar om allt från att ge råd om utbildningar, skapa motivation, bygga upp självkänsla till att erbjuda ett vuxenstöd till de som behöver det.

Statstik
En av ungdomarna uttrycker sig så här:

”På Comung fick jag en personlig kontakt med vuxna på ett bra sätt. Det är första gången i livet jag har fått det”.

För mig som gick ut gymnasiet mitten av nittiotalet när arbetslösheten var skyhög och ingen direkt ljusnande framtid fanns att skåda är det lätt att känna igen sig i flera av de ungdomar som verksamheten vänder sig till. Osäkerheten om ”vad man ska bli” eller ”vad man duger till” och en känsla av hopplöshet och oro inför framtiden är något jag känner väl igen. Det engagemang och den kunskap som finns bland personalen är precis vad många av de här ungdomarna behöver för att få det självförtroende och den självkänsla som behövs för att kunna reda ut hur livet ska gå vidare. Det ska bli spännande att se vad andra halvlek bjuder på – jag skulle tro att resultaten blir ännu bättre nu när folk har lärt sig att verksamheten finns och ger bra resultat.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar