torsdag 16 juni 2011

Här är det bäst att gå i skolan?

För bara några år sedan rankade Lärarförbundet Lunds kommun som Sveriges främsta skolkommun. I Lund var det bäst att gå i skolan. Men det var då det. Medan andra kommuner runt om i Sverige inser vikten av en god kvalitet i skolan har anslagen till skolan i den gamla lärdomsstaden skurits ner år efter år.

De senaste åren har gått hårt åt på skolan i Lund. Bland annat för att kostnader för priser och löner har gått upp. Utan att detta har kompenserats för i budgetar. Det visar sig i större klasser, färre lärare och stora barngrupper. Samtidigt har det inte tillskjutits tillräckligt mycket pengar till underhåll av fastigheterna – med mögelskadade och rent hälsovådliga lokaler som följd.

Det har tagit ett tag innan reaktionerna kom – men nu har det börjat pyra i föräldraleden. Idag passade några föräldrar, föräldraupproret på Facebook, på att uppvakta folkpartiets kommunalråd, Tove Klette, med hundratals namnunderskrifter i protest mot de alltför stora barngrupperna, något man kan läsa om i dagens Sydsvenska dagbladet.

Svart på vitt visar hundratals föräldrar sitt missnöje och sin oro över de stora barngrupperna – en direkt konsekvens av borgarnas nedskärningar. Men inne i salen målas en annan verklighet upp - där det framställs som att alla är nöjda och allt är toppen. När det i själva verket är botten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar