fredag 20 december 2013

Det behövs besked om ridskolans framtid

Sedan flera år har Lunds Civila Ryttarförening (LCR) bedrivit sin verksamhet vid det kommunala ridhuset på Smörlyckans idrottsplats. För två år sedan i november 2011 ställde sig kommunstyrelsen bakom att flytta ridhuset till Ladugårdsmarken. Trots detta har inga konkreta beslut fattats.

Sedan länge har framförallt ny lagstiftning på djurhållningsområdet inneburit att nuvarande anläggning inte kan uppfylla flera av de krav som ställs på en modern hästsportsanläggning. När kommunstyrelsen fattade sitt beslut 2011 bestämdes att kostnaderna för en ny ridanläggning skulle investeringsberedas under 2012. Några beslut fattades dock inte - och därmed gavs inte heller några besked till LCR.

En investering i ett nytt ridhus kommer att kosta över 60 miljoner kronor, pengar som delvis beräknas kunna fås tillbaka vid en eventuell framtida exploatering av marken. Socialdemokraterna har i sina budgetförslag inarbetat dessa kostnader utan att få stöd för detta av majoriteten.

Trots att ett inriktningsbeslut har fattats har inga konkreta åtgärder vidtagits. Inte heller har några besked getts till ridklubben varken om det blir fråga om en flytt eller om man istället ska investera i befintlig anläggning. Det måste komma ett besked och jag har därför frågat Mats Helmfrid varför inget händer i en interpellation som kommer att behandlas efter nyår i Kommunfullmäktige. Lunds civila ryttarförening och den hästintresserade allmänheten i Lund behöver och förtjänar ett slutgiltigt besked om förverkligandet av ett nytt ridhus och att de nödvändiga investeringsmedlen för detta finns avsatta. Låt oss hoppas att det nya året bär med sig ett sådant besked.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar