fredag 1 november 2013

Våra prioriteringar står fast

Våra prioriteringar ligger fast. De stora utmaningar som vi utgick från i juni har inte försvunnit i och med det borgerliga förslaget.
För det första handlar det om att Lund faktiskt har tappat som skol och utbildningskommun. Vi tar den här utvecklingen på allvar och även om det kan finnas många orsaker så handlar det i grunden om att det behövs mer resurser till skolan.

Vi ser hur social bakgrund blir mer och mer avgörande för hur det går för eleverna i skolan. Skolan måste vara ett verktyg för att bryta och förhindra en sådan utvecklig. Segregationen i skolan måste minska. Alla måste få samma chans. En bra start i livet. Med välutbildad personal, hög personaltäthet och få barn i
barngrupperna skapas förutsättningarna för en riktigt bra skola

Det andra stora kommunala välfärdsområdet handlar om äldreomsorgen och den sociala verksamheten. Där upplever vi inte minst i samtal med de som jobbar inom äldreomsorgen och anhöriga att det blir mindre aktivitet och omsorg och mer och mer stress och att göra det som är nödvändigt. det är inte värdigt. Lika illa är det med den ökade hemlösheten och den ökade problematiken kring droger. Det som var otänkbart för ett par år sedan har blivit vardag. Vi vill stärka kvaliteten i äldreomsorgen genom mer personal och förbättrad omsorg och vård vid demens. Förutsättningar till ett aktivt liv ska stärkas och resurser avsätts för fortsatt öppethållande av samtliga träffpunkter. Inom socialnämnden prioriteras resurser för att motverka hemlöshet, stärkt missbruksvård och stöd till barn och unga.

De ideella krafterna inom idrottsrörelsen och annat föreningsliv gör ovärderliga insatser för att engagera och aktivera barn och unga. Förutsättningarna för föreningarna att bidra till samhällsnyttan genom sina aktiviteter har dock försämrats kraftigt.
Det vill vi ändra på genom stärkt stöd till ungdomsverksamheter och riktade kulturresurser till alla kommundelar.
arför det behövs stärkta resurser till bland annat studieförbunden, Mejeriet och Kulturskolan Vi avsätter särskilda resurser för byggandet av en skatepark och ett nytt ridhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar